NOS Sport

Venus Williams eindelijk weer in kwartfinales

  • AFP
    Venus Williams
  • EPA / NOS
    De indeling van de kwartfinales bij het damesenkelspel op de Australian Open

Voor het eerst sinds 2010 staat Venus Williams weer in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. De Amerikaanse heeft bij de Australian Open de laatste acht bereikt door met 6-3, 2-6, 6-1 te winnen van de als zesde geplaatste Agnieszka Radwanska.

Vijf jaar geleden haalde de 34-jarige Williams, die vanaf 2011 vanwege het syndroom van Sjögren terugviel op de wereldranglijst, in Melbourne en op Wimbledon en de US Open de kwartfinales. Alleen in New York reikte ze toen tot de halve finales, waarin ze verloor van Kim Clijsters.

Australian Open 2015: Venus Williams-Radwanska

Zwakke service Radwanska

Williams, die haar laatste drie duels met Radwanska had verloren, speelde in de eerste set als in haar beste dagen en liet de 25-jarige Poolse, wier tweede service allerbelabberdst was, kansloos.

Dat hoge niveau hield ze niet vast en toen ze in set drie meteen haar opslag inleverde, leek de zaak beslist. Met twee breaks (de tweede op love) wist ze het duel toch weer te laten kantelen en met een ace op haar tweede service maakte ze het in stijl af.

Serena Williams kijkt naar haar zus Venus

Serena kijkt mee

Op de tribune leefde Serena Williams, die zelf drie sets nodig had om Garbiñe Muguruza te verslaan, hartstochtelijk mee met Venus. Ze werd zelfs boos toen haar zus haar gebaren om een challenge aan te vragen negeerde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl