Raonic staat voor het eerst in zijn loopbaan in de kwartfinales van de Australian Open
NOS Sport

Raonic voor het eerst naar kwartfinales

Milos Raonic heeft voor het eerst in zijn loopbaan de kwartfinales van de Australian Open gehaald. De Canadees was in vijf sets te sterk voor de Spanjaard Feliciano López: 6-4, 4-6, 6-3, 6-7 (7), 6-3.

De als achtste geplaatste Raonic leed voor het duel met de als twaalfde geplaatste López nog geen setverlies in Melbourne, maar moest nu vol aan de bak. Het servicekanon (30 aces in totaal) verzuimde in de vierde set de partij af te maken, doordat López met een harde backhand een van de in totaal twee matchpoints in de tiebreak wegwerkte.

Australian Open 2015: Raonic-López

Kostbare dubbele fout

De Spaanse service-volleyspecialist dwong een vijfde set af en hield Raonic vervolgens goed bij. Een kostbare dubbele fout op 3-4 werd López echter fataal. Raonic plaatste de break en serveerde de partij daarna simpel uit.

Raonic is na Michael Belkin in 1968 de tweede Canadees die in Melbourne de laatste acht heeft gehaald. De man uit Toronto was vorig jaar al kwartfinalist op Roland Garros en halvefinalist op Wimbledon.

In de kwartfinales stuit Raonic, die in Melbourne twee keer de vierde en derde ronde haalde, op de winnaar van de partij tussen de Serviër Novak Djokovic en de Luxemburger Gilles Muller.

De indeling van de kwartfinales in het herenenkelspel op de Australian Open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl