Mark Brasser, Marcella Mesker en Jan Roelfs
NOS Sport

'Hoelang komt Serena hier nog mee weg?'

Serena Williams staat in de kwartfinales van de Australian Open, maar heeft nog geen verpletterende indruk gemaakt. Volgens tenniscommentator Mark Brasser moet de vijfvoudig winnares op haar tellen passen.

De Amerikaanse versloeg Garbiñe Muguruza, maar moest net zoals in haar vorige partij alle zeilen bijzetten in de tweede en derde set. "Ik zit te wachten op een moment dat Serena hier niet meer mee wegkomt, dat ze tegen iemand speelt die ook in de tweede set kan doordrukken", zegt Brasser.

"Ze was gewaarschuwd tegen Muguruza, waarvan ze vorig jaar op Roland Garros verloor. Toch beleefde Serena weer een stroeve start, ze verloor de eerste set, maar heeft toch de kwaliteit om de partij te keren."

Geen kraker Serena-Azarenka

Tweevoudig winnares Viktoria Azarenka leek in de kwartfinales de tegenstander van Williams te worden, maar verloor van Dominiká Cibulková, de verliezend finaliste van 2014. "Het verbaasde me wel. Ik vond dat Azarenka in de eerste week met Simona Halep de meeste indruk maakten van alle topspeelsters."

"Cibulková toonde vooral in de derde set haar vastberadenheid, de wil om te winnen. Daardoor trok ze de wedstrijd er alsnog uit."

"Wawrinka laat zien top-10-speler te zijn"

Bij de mannen werd Stan Wawrinka voor het eerst echt getest. De Zwitserse titelhouder speelde ietwat slordig, maar was wel te sterk voor de Spanjaard Guillermo García-López.

"Wawrinka had net dat beetje extra. Wawrinka is top-10, García-López top-40, dat verschil werd op een gegeven moment duidelijk. Het ging om een paar punten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl