NOS Voetbal

BBC vindt spandoek Defour te schokkend

  • BBC
    De BBC heeft het hoofd van Steven Defour met een zwart vlak bedekt

Ook in andere landen is het opmerkelijke spandoek dat gisteren te zien was tijdens de wedstrijd Standard Luik-Anderlecht niet onopgemerkt gebleven.

Op het spandoek is een beul te zien die het afgehakte hoofd van Steven Defour in zijn hand houdt. De begeleidende tekst is Red or Dead. Steven Defour begon zijn carrière bij Standard Luik. Hij vertrok uit Luik om te gaan spelen in Portugal, maar keerde dit seizoen terug in België. Hij tekende een contract bij Anderlecht, de aartsrivaal van Standard Luik.

In Britse media is de afbeelding te schokkend bevonden om in zijn geheel te laten zien. De BBC heeft de afbeelding gecensureerd, waardoor het afgehakte hoofd van Defour niet te zien is.

Macaber

Ook sportkranten uit de rest van Europa veroordelen het spandoek. Het Franse L'Equipe oordeelt dat de supporters van Standard 'shockere'. De Spaanse krant Marca heeft het over een brutale banner. De belangrijkste Italiaanse sportkrant, Gazzetta dello Sport, heeft het over een 'macabere choreografie die van weinig smaak getuigt'.

Steven Defour kreeg in de wedstrijd, die door Standard uiteindelijk werd gewonnen, een rode kaart. Hij schopte een bal hard de tribune in, richting het publiek en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl