De dode zat in lijn 5
NOS Nieuws

Trambestuurder rijdt rond met dode

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB stelt een onderzoek in naar een Amsterdamse trambestuurder die twintig minuten zou hebben rondgereden met een overleden man in zijn tram.

Een passagier zegt in De Telegraaf dat de man verdacht stil zat met zijn ogen open. Bij nadere inspectie ontdekte ze naar eigen zeggen dat de man was overleden. Ze zegt dat ze het bij de trambestuurder meldde en dat die niet reageerde.

Ook andere passagiers van tramlijn 5 zeggen in de krant dat ze de chauffeur een paar keer hebben gewaarschuwd maar dat die weigerde te stoppen voor reanimatie.

'We hadden eerder moeten ingrijpen en de tram moeten stilzetten'

Slaper

Het GVB zegt dat de videobeelden van de rit en de communicatie met de verkeersleiding nu worden bestudeerd, onder meer om vast te stellen wanneer de passagier is overleden.

Volgens een woordvoerder meldde de bestuurder aan de verkeersleiding dat er "een slaper" in zijn tram zat. Daarop werden hulpverleners naar het eindpunt aan het Amstelveense Binnenhof gestuurd, maar die konden de man niet meer redden.

Non-actief

De trambestuurder is meteen op non-actief gezet. De GVB-woordvoerder benadrukt dat dat standaard gebeurt als er een onderzoek wordt ingesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl