Wawrinka en Nishikori naar laatste acht

Australian Open 2015: Wawrinka-García-López

Stan Wawrinka heeft de kwartfinales van de Australian Open in Melbourne bereikt. De titelhouder leek tegen Guillermo García-López op een eenvoudige zege af te stevenen, maar moest uiteindelijk nog alle zeilen bijzetten: 7-6 (2), 6-4, 4-6, 7-6 (6).

Van de zeven eerdere onderlinge duels had de Spanjaard er drie gewonnen, onder meer vorig jaar in de eerste ronde van Roland Garros. Ook ditmaal maakte hij het Wawrinka lastig, maar de Spanjaard vergat zijn kansen te benutten. Zo gaf hij in de matige eerste set tweemaal een break voorsprong uit handen. Hij verzuimde onder meer op 5-4 de set uit te serveren.

Vier setpunten op rij

Wawrinka won via de tiebreak toch de openingsset en leek daarna op rozen te zitten. De Zwitser pakte dankzij een vroege break de tweede set en kwam ook in de derde al snel een break voor. García-López kwam echter sterk terug en sleepte er uit het niets een vierde set uit.

De Spanjaard was ook hard op weg naar een vijfde set, maar in de tiebreak ging het toch mis. García-López verspeelde op 6-2 vier setpunten op rij en miste ook op 8-7 nog een setpunt op eigen service. Wawrinka sloeg kort daarna op zijn tweede matchpoint wel toe.

Australian Open 2015: Nishikori-Ferrer

Nishikori laat Ferrer kansloos

Wawrinka stuit nu op de Japanner Kei Nishikori, die korte metten maakte met de Spanjaard David Ferrer: 6-3, 6-3, 6-3. Nishikori en Ferrer stonden al negen keer eerder tegenover elkaar en bijna elke wedstrijd was spannend.

Het publiek in de Rod Laver Arena ging er dan ook eens goed voor zitten, maar ditmaal was van een kraker geen sprake. Nishikori speelde simpelweg een tempo te hoog voor Ferrer.

De Japanner zorgde constant voor gevaar met zijn forehand en de Spanjaard kwam geregeld net te laat. Ferrer sprong bovendien slordig om met de breekkansen,waardoor Nishikori zijn zevende zege op de Spanjaard nooit in gevaar zag komen.

De indeling van de kwartfinales in het herenenkelspel op de Australian Open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl