Jean-Julien Rojer (l) en Horia Tecau (r)
NOS Sport

Rojer naar kwartfinales, Bryan-broers sneuvelen

Na Kiki Bertens en Michaëlla Krajicek heeft ook Jean-Julien Rojer zich op de Australian Open geplaatst voor de kwartfinales van een dubbelspeltoernooi. Onze landgenoot won in het herendubbel samen met Horia Tecau met 3-6, 7-5, 7-6 (5) van Samuel Groth en Eric Butorac.

De koppels maakten er in de Hisense Arena, waar het dak vanwege de regen gesloten was, een prachtig duel van. De als zesde geplaatste Nederlander en Roemeen kregen in de eerste set geen enkele breekkans, maar in het vervolg waren de Canadees en de Australiër toch iets kwetsbaarder.

In de slotfase van de spannende derde set lieten Rojer en Tecau een matchpoint liggen, maar in de tiebreak sloegen ze op 6-5 alsnog toe.

Bryan-broers sneuvelen

In de volgende ronde staat Rojer tegenover de de Brit Dominic Inglot en de Roemeen Florin Mergea, die verrassend de als eerste geplaatste Bob en Mike Bryan uitschakelden met 7-6 (4), 6-3.

Het Amerikaanse duo won zes van hun grandslamtitels in Melbourne, maar net als vorig jaar is de derde ronde nu het eindstation.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl