NOS Sport

Cibulková schakelt Azarenka uit

Australian Open 2015: Cibulková-Azarenka

Dominika Cibulková is doorgedrongen tot de kwartfinales van de Australian Open. De verliezend finaliste van vorig jaar won in een hoogstaande wedstrijd met 6-2, 3-6, 6-3 van Viktoria Azarenka, de kampioene van 2012 en 2013.

Azarenka, die door de vele blessures van vorig seizoen dit jaar ongeplaatst was in Melbourne, begon sterk en kwam direct op 2-0. Bij de Slowaakse lukte daarna echter alles en op grootse wijze won ze zes games op rij.

Azarenka besloot in de tweede set vaker het net op te zoeken en die tactiek werd beloond met de setwinst. In de zinderende derde set deelde de Wit-Russin de eerste tik uit, maar de Slowaakse vocht zich terug en ging alsnog met de zege aan de haal.

Compenseren

"Zoals jullie zien ben ik niet zo groot, maar dat compenseer ik met inzet", lachte de 1,61 meter lange Cibulková, die nu drie van de tien ontmoetingen met Azarenka heeft gewonnen.

"In die eerste set speelde ik echt heel goed. Viktoria ging daarna beter serveren en zette mij met haar spel onder druk. Gelukkig wist ik alsnog te winnen."

De indeling van de kwartfinales bij het damesenkelspel op de Australian Open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl