De aanwezige gasten tijdens Studio Voetbal van 25 januari
NOS Voetbal

'Ajax moet de trouwe supporters meer bieden'

Feyenoord deed zichzelf ernstig tekort in de Klassieker, Ajax miste Davy Klaassen en scheidsrechter Bas Nijhuis had de overtreding van Ricardo van Rhijn moeten bestraffen. Daarover waren de gasten aan tafel bij Studio Voetbal eensgezind.

Waar Bert van Marwijk, Willem Vissers en Jan Mulder hun waardering uitspraken voor het frisse en aanvallende spel van Feyenoord, waren zij zeer kritisch over het optreden van het jeugdige Ajax. Thulani Serero deed het aan de zijde van Ajax verdienstelijk, maar hij kon volgens de gasten bij lange na niet tippen aan Jordy Clasie.

"Feyenoord won de slag op het middenveld en Clasie was de absolute uitblinker. Hij straalt kracht uit en de wil om te winnen, hetgeen je bij Ajax mist. Tactisch en technisch speelt Feyenoord heel goed op het middenveld", aldus Van Marwijk, die meent dat Feyenoord veel beter in balans is dan de landskampioen.

"Ze vinden elkaar veel beter dan het middenveld van Ajax. En de verdediging van Feyenoord durft wél door te dekken op het moment dat het er om gaat. Als je kijkt hoe het centrum er staat, met veel meer uitstraling dan dat van Ajax. Feyenoord had veel meer lef om te voetballen."

'Feyenoord won de slag op het middenveld'

Vermeer was altijd wat onrustig, maar hij heeft wel ongelooflijke reacties. Hij maakte spectaculaire reddingen, maar ook grote fouten.

Bert van Marwijk over Kenneth Vermeer

Van Marwijk kreeg bijval van Vissers. Volgens hem ontbreekt het Ajax momenteel aan spelers met ervaring. "Het valt te prijzen dat clubs in Nederland talent de ruimte geven. Maar als er één club met geld is in Nederland dan is het Ajax", begint Vissers zijn kritiek.

"Als je 100 miljoen op de bank hebt, dan is het je verplichting om goede aankopen te doen om je elftal te versterken. Je bent het tegenover je publiek, dat elk jaar trouw de seizoenskaarten verlengt, verplicht dat je meer biedt dan alleen spelers van 18, 19 of 20. Ze hebben best talent, maar kunnen het elftal nog niet dragen. Dat zegt De Boer zelf ook."

De gasten spraken ook hun ongenoegen uit over de trekjes van Jasper Cillessen, die meerdere malen de aandacht opeiste. "Het was een beetje overspannen gedrag en dat was helemaal niet nodig", aldus Van Marwijk. "En met Kazim kan hij volgens mij beter geen ruzie zoeken..."

Volgens de voormalig bondscoach voelt Cillessen de hete adem van Vermeer bij Oranje in zijn nek. "Hij komt heel erg dichtbij. Vermeer was altijd wat onrustig, maar hij heeft wel ongelooflijke reacties. Hij maakte spectaculaire reddingen, maar ook grote fouten. Nu geeft hij meer rust aan zijn verdediging. Heel is erg vooruitgegaan."

'Ajax moet supporters meer bieden'

Hier kun je niet meer van vrijheid van meningsuiting spreken. Ik werd misselijk toen ik het zag.

Jan Mulder over het veelbesproken spandoek

Vanzelfsprekend bleef ook het spandoek dat de supporters van Standard Luik ontvouwden voor het duel met Anderlecht niet onbesproken. Op het spandoek werd Steven Defour, oud-speler van Standard, onthoofd getoond. Tot groot ongenoegen van met name Mulder.

"Hier kun je niet meer van vrijheid van meningsuiting spreken. Ik werd misselijk toen ik het zag. Daar zit meer achter, want het spandoek wordt gemaakt en steek je vervolgens niet in je zak", aldus Mulder, refererend aan de falende controle bij het stadion.

"De politie deed ook niets en de leiding van Standard liet het tien minuten hangen. Defour was in de war, want je zal jezelf zien staan. Ik vond het bijna gepermitteerd dat Anderlecht de kleedkamer in was gegaan. En misschien wel regelrecht naar huis."

Mulder spreekt ongenoegen uit over 'Defour-spandoek'

De volledige aflevering van Studio Voetbal is hier te bekijken.

'FC Twente heeft boven de stand geleefd'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl