Dani Parejo was twee keer trefzeker

Valencia verslaat en passeert Sevilla

Valencia heeft in de Primera División uitstekende zaken gedaan in de strijd om de vierde plek. In het eigen Mestella versloeg het Sevilla met 3-1 in een duel waarin maar liefst drie strafschoppen werden toegekend.

Dani Parejo zette Valencia met twee doelpunten, waarvan de eerste vanaf de penaltystip, op het juiste spoor. De bezoekers mochten vervolgens twee strafschoppen nemen. De eerste kans benutte Carlos Bacca feilloos, maar vier minuten later faalde hij vanaf elf meter, waardoor de gastheren met een 2-1 voorsprong de rust ingingen.

In de tweede helft van de confrontatie tussen de twee subtoppers, waarin elf gele kaarten werden uitgedeeld, besliste Javi Fuego het duel met een geplaatst schot.

Door de zege passeert Valencia Sevilla op de ranglijst en nestelt het zich op de vierde plaats, een klassering die aan het eind van het seizoen recht geeft op de play-offs voor de Champions League. Valencia heeft na twintig speelrondes 41 punten, zeven minder dan koploper Real Madrid.