Zlatan Ibrahimovic wordt gefeliciteerd door Marco Verratti en Edinson Cavani (l)
NOS Voetbal

Ibrahimovic matchwinner in duel met Van Wolfswinkel

Paris Saint-Germain heeft zondagavond het uitduel met Saint-Etienne winnend afgesloten. Zlatan Ibrahimovic werd de matchwinner door een strafschop te benutten: 0-1.

Ricky van Wolfswinkel speelde de hele wedstrijd in de spits bij de thuisploeg. Bij Paris Saint-Germain ontbrak Gregory van der Wiel in de selectie. Hij werd gepasseerd door trainer Laurent Blanc.

De wedstrijd ging gelijk op, maar beide ploegen wisten een uur lang niet het net te vinden. Een kwartier na rust opende Ibrahimovic de score. Doelman Stéphane Ruffier dook de goede hoek in, maar hij kon de bal niet keren. Saint-Etienne ging het laatste half uur op zoek naar de gelijkmaker. Zonder succes. Paris Saint-Germain hield stand en boekte een belangrijke zege.

Stand in Ligue 1

Paris Saint-Germain blijft namelijk in het spoor van koploper Olympique Marseille. De regerend landskampioen uit Parijs heeft nu 44 punten, vier minder dan de Zuid-Franse lijstaanvoerder. PSG deelt de tweede plaats nog wel met Olympique Lyon.

Saint-Etienne doet het ondanks de nederlaag uitstekend in de Franse Ligue 1. Les Verts staan knap vierde met veertig punten uit 22 wedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl