Theo Walcott was al na twee minuten trefzeker

Arsenal laat zich niet verrassen in FA Cup

In een weekeinde dat in Engeland gekenmerkt werd door bekerstunts heeft Arsenal zich niet laten verrassen. Waar grootmachten als Chelsea en Manchester City zich zaterdag blameerden in de FA Cup, voorkwam de bekerhouder in de vierde ronde een stunt van Brighton Hove & Albion: 2-3.

In Brighton lieten de bezoekers uit Londen al gauw blijken dat zij niet wensten mee te werken aan een nieuwe stunt. Theo Walcott zette de Gunners al in de tweede minuut op voorsprong. Mesut Özil en Tomas Rosicky namen de andere twee doelpunten voor hun rekening.

Omdat Brighton in de 76ste minuut nog de 2-3 maakte, beleefde Arsenal een zenuwslopend laatste kwartier. Daarin maakte Arsenal-verdediger Calum Chambers duidelijk hands, maar een penalty werd niet toegekend.

Bij Brighton, dat uitkomt in het Championship, stond Danny Holla de hele wedstrijd in de basis.

Ook Villa en West Ham begaan geen fout

Eerder op de dag gingen ook Aston Villa en West Ham United niet in de fout. Aston Villa won thuis met 2-1 van AFC Bournemouth, West Ham zegevierde met 1-0 bij Bristol City. Het winnende doelpunt van Diafra Sakho viel pas tien minuten voor tijd.

Zaterdag gingen Manchester City en Chelsea hard onderuit tegen respectievelijk Middlesbrough (0-2) en Bradford City (2-4). Vrijdag bleef Manchester United al op 0-0 steken tegen Cambridge United.

Middlesbrough komt uit in het Championship (tweede niveau), Bradford City in League 1 (derde niveau) en Cambridge United in League 2 (vierde niveau).