Magnus Carlsen in het Tata Steel Chess Tournament
NOS Sport

Carlsen wint 73ste Tata-schaaktoernooi

Wereldkampioen Magnus Carlsen heeft het 77ste Tata-toernooi op zijn naam gebracht en daarmee de hoofdprijs van 10.000 euro in de wacht gesleept.

In de dertiende en laatste ronde kwam de Noor met wit tot remise tegen de Kroaat Ivan Saric. Dat was voldoende om de concurrentie in de Masters groep een half punt voor te blijven.

Anish Giri eindigde op de tweede plaats na een remise met zwart in een Grünfeld tegen de Pool Radoslaw Wojtaszek. Hij deelt die positie met Ding Liren, Maxime Vachier-Lagrave en Wesley So, die in de laatste ronde alle drie wel tot winst kwamen.

Al had hij dan de Masters gewonnen, Carlsen was allerminst te spreken over zijn optreden. Vooral zijn slotpartij - die hij bij voorbaat als een vol punt had genoteerd - zat hem dwars. "Ik had me voorgenomen te winnen", zei hij, "niet omdat ik me wilde wreken voor de nederlaag waarop Saric me in Tromso op de Olympiade had getrakteerd, maar omdat ik toch moet kunnen winnen van iemand met 200 Elo-punten minder. Ja, en dan blunder ik een pion weg en neem ik daarna nog wat foute beslissingen ook."

"Dit is mijn vierde overwinning hier. In het begin en aan het einde speelde ik slecht, maar gelukkig zat er een fraaie zegereeks tussenin", aldus Carlsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl