De Nigeriaanse president Jonathan voert campagne

Tientallen doden bij aanval Boko Haram

Strijders van de moslimextremistische Boko Haram hebben tientallen Nigeriaanse militairen gedood bij een aanval op de Nigeriaanse stad Maiduguri. Aan de rand van de stad, in het noordoosten van Nigeria, wordt fel gevochten tussen de extremisten en het regeringsleger.

De strijdkrachten voeren ook luchtaanvallen uit.

In Maiduguri bevinden zich tienduizenden burgers die elders zijn verjaagd door de gewelddadige operaties van Boko Haram.

Gevaar

"We vrezen dat honderdduizenden burgers in Maiduguri groot gevaar lopen", zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

Uit Monguno, 140 kilometer noordelijk van Maidigiru, komen berichten dat Boko Haramstrijders ook daar bezig zijn met een grote aanval.

Kerry

Later vandaag arriveert de Amerikaanse minister Kerry van Buitenlandse Zaken in Lagos, de grootste stad van Nigeria. De VS maken zich zorgen over mogelijke gewelddadigheden rond de presidentsverkiezingen die op 14 februari worden gehouden.

Kerry zal president Goodluck Jonathan en diens rivaal Muhammadu Buhari vragen of zij hun invloed willen aanwenden om geweld te voorkomen. Na de vorige verkiezingen in 2011 vielen honderden doden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl