Murray worstelt zich langs Dimitrov

Australian Open 2015: Murray-Dimitrov

Andy Murray heeft zich voor het zesde jaar op rij geplaatst voor de kwartfinales op de Australian Open. De als zesde geplaatste Schot gaf de Bulgaar Grigor Dimitrov, die hem vorig jaar op Wimbledon nog aftroefde, met 6-4, 6-7 (5), 6-3, 7-5 het nakijken.

Murray, als zesde geplaatst, en Dimitrov (tiende) gunden elkaar geen moment rust. Om elk punt werd gevochten en aanvankelijk had Murray in dat gevecht de overhand. Maar in de tweede set verspeelde hij tot twee keer toe een break voorsprong en de Bulgaar ging daarna met de tiebreak aan de haal.

In de derde set liet Murray zes breakpoints onbenut, maar het zevende, bij een 4-3 stand in zijn voordeel, benutte hij.

Dimitrov van slag

De Bulgaar leek daarna een vijfde set af te gaan dwingen, kreeg een setpoint op 5-2, maar liet die kans liggen. Amper tien minuten later serveerde de Schot voor de wedstrijd. Bij 5-5 raakte de serverende Dimitrov even de draad kwijt, na een foute call van een lijnrechter. Het punt moest worden overgespeeld en ging naar Murray, net als de game, tot grote ergernis van Dimitrov die zijn woede koelde op zijn racket.

Murray profiteerde van de opwinding van de Bulgaar, kwam op matchpoint en had bij de laatste slagenwisseling van de partij de mazzel dat zijn laatste uithaal via de netrand de voor hem juiste kant op viel.