NOS Sport

Koelbloedige Kyrgios kraakt solide Seppi

Australian Open 2015: Kyrgios-Seppi

Nick Kyrgios heeft na een fantastisch gevecht met Andreas Seppi de laatste acht op de Australian Open bereikt. De 19-jarige Australier wees de Italiaan met 5-7, 4-6, 6-3, 7-6 (5), 8-6 terug.

Kyrgios deed in de eerste twee sets amper voor Seppi onder, maar slaagde er niet in een van zijn zes breekkansen te benutten. Zijn nonchalanche en ongeduld deden hem meer dan eens de das om tegen de solide en veel beheerster spelende Italiaan.

In de derde set liep alles ineens op rolletjes voor de 19-jarige Australiër en in de vierde werkte hij op 5-6 een matchpoint weg om via de tiebreak een beslissende vijfde set af te dwingen. Gedragen door het verloop van de wedstrijd en de luidruchtige steun van het thuispubliek stoomde hij op naar een 3-0 voorsprong en de kwartfinales kwamen nadrukkelijker in beeld voor Kyrgios.

Dat besef leek hem ineens te verlammen, want Seppi kwam van 1-4 terug tot 4-4 en kreeg ook nog een breakpoint voor 5-4. Seppi had Melbourne al publiekslieveling Roger Federer ontnomen en nu dreigde ook local hero Kyrgios er aan te moeten geloven. Maar Kyrgios ontwaakte, behield zijn opslag en nam op de servicegames van Seppi alle risico.

Nick Kyrgios staat verrassend in de kwartfinales

Hawkeye brengt verlossing

Na een sterke servicebeurt van de Australiër moest Seppi weer proberen om langszij te komen. Kyrgios beukte vol door en dit keer wel met succes. Een paar afgedwongen fouten leverden hem drie matchpoints op en Hawkeye bracht het verlossende woord: de backhand van Seppi bleek uit te zijn en de kwartfinaleplaats van de Australiër een feit.

Kyrgios haalde vorig jaar ook de kwartfinales al op Wimbledon en is nu de eerste tennisser sinds Roger Federer in 2001 die als tiener twee keer de laatste acht haalt van een grandslamtoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl