Nicolai Boilesen snelt langs Luke Wilkshire in de voorgaande ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord in De Kuip
NOS Voetbal

'Feyenoord is sterk, maar wij zijn beter'

Nicolai Boilesen maakt vanmiddag in de Klassieker (12.30 uur) zijn rentree bij Ajax. "Een mooie wedstrijd om terug te keren", bevestigt de Deense linksback, die eind november uit de roulatie raakte met knieklachten. "Ik heb nu iets meer dan een week volledig meegetraind en heb geen enkele terugslag gehad. Dus ik ben fit voor Feyenoord."

Boilesen: ben fit voor Feyenoord

Bij zijn rentree hoopt Boilesen de herinnering aan de voorgaande Klassieker uit te wissen. In De Kuip werd Ajax van het kastje naar de muur gespeeld, maar won wel dankzij een rake vrije trap van Ricardo van Rhijn.

"We hebben toen drie punten gepakt, maar het was wel onze slechtste wedstrijd van het seizoen". Van angst is dan ook geen sprake, aldus de Deen. "Ik denk dat we niet voor niets acht punten voorstaan. Feyenoord heeft een goede indruk gemaakt, als collectief ziet het er heel sterk uit. Maar ik denk dat wij nog beter zijn."

Een sleutelrol zal vanmiddag zijn weggelegd voor Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer, nog altijd een vriend van Boilesen. "Ik wens hem geluk, maar niet tegen ons. Volgende week weer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl