NOS Sport

Nadal en Berdych overtuigend door

Rafael Nadal is op indrukwekkende wijze doorgedrongen tot de laatste acht van de Australian Open. De kampioen van 2009 was de als veertiende geplaatste Kevin Anderson met 7-5, 6-1, 6-4 de baas.

De Zuid-Afrikaan, die in 2010 het enige eerdere duel met Nadal ook in straight sets verloor, maakte het de Spanjaard in de eerste set nog wel lastig. Anderson kreeg op 5-5 zelfs drie breekkansen op rij, maar enkele minuten later had Nadal de set op zak.

In het vervolg heerste Nadal. Hij ging dichter tegen de baseline spelen, zette Anderson daarmee veel meer onder druk en maakte ook nog eens amper fouten. Na ruim twee uur had hij de zege binnen.

"Een geweldig resultaat", noemde Nadal zijn prestatie. "Ik meen dit serieus. Ik begon aan dit toernooi met een uitschakeling in de eerste ronde in Doha en had daarvoor maanden geen partij gepeeld. Dan is het bereiken van de kwartfinales heel positief."

Berdych stuit opmars Tomic

Nadal neemt het in de volgende ronde op tegen Tomáš Berdych. De Tsjech maakte hardhandig een einde aan de opmars van Bernard Tomic: 6-2, 7-6 (3), 6-2.

Tomic had simpelweg geen antwoord op het uitstekende spel van de Tsjech, die ijzersterk serveerde en met name in de rally's de overhand had. De 22-jarige Australiër klampte nog wel aan in de tweede set, maar kon na de verloren tiebreak geen vuist meer maken.

Berdych bereikte voor de vijfde keer op rij de kwartfinales in Melbourne en net als in 2013 en 2014 deed hij dat zonder een set af te staan. Alleen vorig jaar slaagde hij er ook in de halve finales te halen.

Australian Open 2015: Berdych-Tomic

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl