NOS Sport

Sjarapova en Makarova in kwartfinales

Australian Open 2015: Sjarapova-Peng

Maria Sjarapova heeft de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De als tweede geplaatste Russin reikte voor de 22ste keer tot de laatste acht van een grandslamtoernooi door met 6-3, 6-0 te winnen van Peng Shuai en stuit in de volgende ronde op Eugenie Bouchard.

De Chinese had vorig jaar op de US Open verrassend de halve finales gehaald, maar kon tegen Sjarapova geen moment imponeren. Haar service was zwak en in de rally's had ze moeite om het hoge tempo van de Russin bij te benen.

Sjarapova, die het toernooi in 2008 won en twee keer verliezend finaliste was, moest op 4-2 in de eerste set weliswaar haar service afstaan, maar won daarna mede dankzij enkele prachtige winners acht games op rij.

Australian Open 2015: Makarova-Görges

Makarova opnieuw in kwartfinales

Sjarapova's landgenote Jekaterina Makarova bereikte voor de derde keer in vier jaar de laatste acht in Melbourne. De als tiende geplaatste Russin, die vorig jaar op de US Open al eens de halve finales haalde, won met 6-3, 6-2 van de Duitse Julia Görges.

Makarova kwam tegen de nummer 73 van de wereld geen moment in de problemen. De 26-jarige Russin serveerde sterk, domineerde vanaf de baseline en bleef de hele wedstrijd uiterst kalm.

Görges was drie jaar geleden nog de mondiale nummer vijftien, maar wist de afgelopen twee seizoenen amper iets te presteren. Deze week liet ze weer eens iets van haar klasse zien, al had ze tegen Makarova weinig in te brengen.

Makarova verzuimde wel op 5-1 in de tweede set de wedstrijd uit te serveren. Een game later sloeg ze op matchpoint alsnog toe met een prachtige lob.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl