NOS Sport

Bouchard door ondanks inzinking

Australian Open 2015: Bouchard-Begu

Eugenie Bouchard heeft zich voor de vijfde keer geplaatst voor de kwartfinales van een grandslamtoernooi. De als zevende geplaatste Canadese won in de vierde ronde van de Australian Open moeizaam van Irina-Camelia Begu: 6-1, 5-7, 6-2.

Voor Bouchard, die vorig jaar de halve finales in Melbourne haalde, leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Ze timmerde er flink op los vanaf de baseline en kwam na de gewonnen eerste set een dubbele break (3-0) voor in de tweede.

De Canadese verslapte echter even en de Roemeense rook direct bloed. Begu won vijf games op rij, miste op 5-4 nog wel twee setpoints, maar sloeg even later alsnog toe. In de derde set leverde de nummer 42 van de wereld echter direct haar opslag in en die schade kon ze niet meer herstellen.

Spiegel

Bouchard trok zich na de verloren tweede set even terug op het toilet. "Ik heb even goed en lang in de spiegel gekeken en tegen mezelf gezegd: Genie, dit is onacceptabel", aldus de Canadese. "Mijn niveau zakte enorm in die tweede set en dat kan echt niet. Ik zal nog harder moeten trainen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl