Kiki Bertens

Bertens en Krajicek in kwartfinales dubbelspel

Kiki Bertens heeft zich op de Australian Open geplaatst voor de kwartfinales van het damesdubbelspel. De Wateringse won samen met Johanna Larsson met 7-6 (5), 6-3 van Svetlana Koeznetsova en Samantha Stosur.

Aan ervaring geen gebrek bij de Russin en de Australische. Beide speelsters wonnen zowel in het enkelspel als in het dubbelspel minstens één grandslamtitel en haalden in het dubbelspel in elk grandslamtoernooi al eens de finale.

Bertens en Larsson spelen nog niet zo lang samen, maar wonnen onlangs het WTA-toernooi in Hobart. Tegen Koeznetsova en Stosur speelden ze uitstekend. In de hoogstaande partij toonden ze zich uiterst effectief aan het net en profiteerden ze optimaal van foutjes bij de opponentes. Uiteindelijk besliste Bertens het duel door op matchpoint toe te slaan met een volley.

"Hier zijn we erg blij mee", lachte Bertens. "We zijn op het laatste moment toegelaten en nu staan we in de kwartfinales. Vorig jaar heb ik amper dubbels gespeeld, dus dit is een opsteker."

Ook succes Krajicek

Michaëlla Krajicek maakte het Nederlandse feestje compleet door samen met Barbora Zahlavova Strycová de laatste acht te bereiken. Het als dertiende geplaatste Nederlands/Tsjechische koppel won met 6-2, 3-6, 6-4 van Gabriela Dabrowski en Alicja Rosolska.

Krajicek en Strycová begonnen uitstekend en hadden al snel de eerste set op zak. De Canadese en Poolse knokten zich echter terug en deden dat nogmaals toen Krajicek en Strycová in de derde set een 3-0 voorsprong hadden genomen, maar in de slotfase moesten ze alsnog buigen.

De Nederlandse en de Tsjechische nemen het in de kwartfinales op tegen de als vijfde geplaatste Amerikaansen Raquel Kops-Jones en Abigail Spears. Bertens en Larsson nemen het op tegen de als eerste geplaatsten Sara Errani en Roberta Vinci of de als zestiende geplaatsten Julia Görges en Anna-Lena Grönefeld.

Rojer onderuit

Voor Jean-Julien Rojer viel in de eerste ronde van het gemengd dubbelspel het doek. Hij verloor samen met Anna-Lena Grönefeld met 2-6, 6-4, 6-10 van Zhang Ze en Chang Kai-chen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl