Lazio-spits Miroslav Klose treft doel in de gewonnen wedstrijd tegen AC Milan

Lazio brengt Milan nieuwe nederlaag toe

AC Milan raakt steeds verder achterop bij de topploegen in de Serie A. De Milanezen, met Marco van Ginkel in de basis, verloren bij Lazio Roma met 3-1.

Lazio rukte door de zege op naar de derde plaats achter koploper Juventus en AS Roma. Het verschil met de top is echter groot. Lazio heeft 12 punten minder dan Juventus. AC Milan bezet de tiende plaats op 20 punten van de koploper.

De Jong ontbreekt

Milan, waar Nigel de Jong niet bij de selectie zat, begon nog goed aan het duel. Jérémy Menez zette de ploeg al kort na het begin op 1-0. Marco Parolo was na de rust echter de initiator van de Romeinse wederopstanding.

De aanvaller was eerst verantwoordelijk voor de 1-1 en bepaalde na de 2-1 van Miroslav Klose de eindstand op 3-1. Na de treffer van Klose in de 51e minuut haalde trainer Filippo Inzaghi overigens Van Ginkel van het veld.

Blessure De Vrij

Stefan de Vrij verliet bij Lazio 20 minuten voor het einde het veld. De international raakte geblesseerd toen hij een bal wegtrapte. Edson Braafheid ontbrak door een blessure bij Lazio. AC Milan eindigde het duel met tien man wegens een rode kaart voor Philippe Mexes wegens slaan in blessuretijd.