Max-Alain Gradel (r) is dolblij na zijn gelijkmaker voor Ivoorkust in de wedstrijd voor de Afrika Cup tegen Mali.
NOS Voetbal

Alles eindigt in 1-1 in groep D van Afrika Cup

Er zijn vier wedstrijden gespeeld in groep D van de strijd om de Afrika Cup en vier keer eindigde de wedstrijd in 1-1. In zijn tweede groepsduel bleef Ivoorkust tegen Mali op die uitslag steken en ook Kameroen kwam tegen Guinee op dezelfde eindstand uit.

Ivoorkust dankte tegen Mali invaller Max-Alain Gradel, die kort voor het einde de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Ivoorkust was al vroeg in het duel op achterstand gekomen door een treffer van Bakary Sako. Bij Ivoorkust stonden ADO-verdediger Wilfried Kanon en voormalig Vitesse-spits Wilfried Bony in de basis. Beiden werden in de slotfase gewisseld.

Kameroen matig

Viervoudig kampioen Kameroen begon goed tegen Guinee. Benjamin Moukandjo, vleugelaanvaller bij AS Nancy, tekende binnen het kwartier voor de 1-0. Dat deed hij rechtstreeks uit een hoekschop, waarbij de doelman van Guinee wel een handje hielp. Kameroen kon de voorsprong niet vasthouden. Kort voor de rust maakte Ibrahima Traoré op fraaie wijze de gelijkmaker.

De beslissing welke ploegen verder gaan in het toernooi valt op 28 januari bij de wedstrijden Kameroen - Ivoorkust en Guinee - Mali. Mochten de vier landen in groep D op dezelfde voet verdergaan en eindigen deze duels ook in 1-1, dan wordt er geloot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl