Ronald Koeman verliest met Southampton in de FA Cup

Bekerblamage topclubs Engeland

De strijd om de FA Cup in Engeland gaat verder zonder de topdrie van de Premier League. Koploper Chelsea, nummer twee Manchester City en Southampton (derde) gingen in de vierde ronde van de FA Cup keihard onderuit.

Chelsea verspeelde in eigen huis tegen Bradford City, uitkomend op het derde niveau in Engeland, een voorsprong van 2-0 en verloor uiteindelijk met 2-4. Ook Manchester City en Southampton verloren voor eigen publiek.

Manager José Mourinho had zijn ploeg op veel plaatsen gewijzigd, maar er bleef genoeg kwaliteit in het veld over om Bradford nog voor de rust op twee treffers te trakteren. Gary Cahill en Ramires scoorden voor de miljoenenformatie. De tegentreffer van Jon Stead net voor de rust zorgde amper voor onrust.

Chelsea, dat de laatste tien competitieduels op Stamford Bridge had gewonnen, maakte er in het laatste kwartier een potje van door zelf veel kansen te missen en de doelpunten weg te geven. Treffers van Felipe Morais, Andy Halliday en Mark Yeates maakten het bekerduel tot een enorm feest voor Bradford.

Middlesbrough verrast City

Manchester City liet zich voor eigen publiek verrassen door Middlesbrough, dat in de divisie onder de Premier League tweede staat. Patrick Bamford, van Chelsea geleend, zorgde na rust voor 0-1. In de slotseconde viel de beslissing met de 0-2 van Kike. Yanic Wildschut viel diep in blessuretijd nog in bij Middlesbrough.

Crystal Palace, dertiende in de Premier League, toonde op het veld van Southampton geen ontzag voor de ploeg van Ronald Koeman. De uitslag (2-3) stond al bij rust op het scorebord. Southampton verspeelde twee keer een voorsprong. Na de 1-0 van Graziano Pellè maakte Marouane Chamakh gelijk. Nadat Scott Dann zijn eigen doelman had gepasseerd (2-1 voor Southampton), zorgden Yaya Sanogo en opnieuw Chamakh voor de bekerstunt.

Ook Tottenham Hotspur (1-2 tegen Leicester City), Swansea City (verlies met 3-1 bij Blackburn Rovers) en Sunderland (0-2 thuis tegen Fulham) verdwenen uit de FA Cup.