Elise Christie
NOS Schaatsen

Christie legt basis voor shorttracktitel

Elise Christie heeft tijdens de eerste finaledag van de EK shorttrack uitstekende zaken gedaan. Nadat ze eerder op de dag al de 1.500 meter had gewonnen, was ze ook de snelste op de 500 meter.

In de finale van de kortste afstand heerste de titelfavoriete van begin tot eind en ze liet de hele race niemand langszij komen. De Russin Sofia Prosvirnova werd tweede en Patrycja Maliszewska uit Polen reed op de derde plek.

Met de winst van de kortste afstand veroverde Christie opnieuw 34 punten, waardoor ze na twee afstanden met 68 punten riant aan de leiding gaat.

Fontana stelt teleur, Van Ruijven ten val

Arianna Fontana, samen met Christie favoriet voor de titel, was na een teleurstellend optreden in de halve finales veroordeeld tot de B-finale. De Italiaanse eindigde in haar heat als derde. Niet veel later werd ook Lara van Ruijven derde in haar heat, waardoor ook zij haar opwachting mocht maken in de troostfinale.

In die B-finale kwam Van Ruijven ten val en zij werd uiteindelijk laatste. Fontana deed in de B-finale wel wat er van haar verwacht werd en kwam als eerste over de finish. Daarmee verdiende ze vijf punten.

Fontana en Van Ruijven missen finale 500 meter

Bijrol Van Kerkhof en Schulting

Yara van Kerkhof en Suzanne Schulting strandden beiden al in de kwartfinales van de 500 meter. Zij werden in hun heat respectievelijk derde en vierde.

Stand algemeen klassement bij de vrouwen

Naam Punten
1. Elise Christie (GBr) 68
2. Sofia Prosvirnova (Rus) 42
3. Veronique Pierron (Fra) 15
4. Patrycja Maliszewska (Pol) 13
5. Lara van Ruijven 9

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl