NOS Schaatsen

Christie wint 1.500 meter, Fontana ten val

EK shorttrack 2015: finale 1.500 meter vrouwen

Elise Christie heeft op de EK shorttrack in Dordrecht de 1.500 meter op haar naam geschreven. Haar grote concurrente, de Italiaanse Arianna Fontana, kwam in de slotfase ten val en werd laatste.

Lara van Ruijven eindigde knap op de vierde plaats, goed voor acht punten. Ze bereikte de finale met hulp van de jury. De jury oordeelde namelijk dat de Nederlandse, die in de halve finales vierde werd in haar serie, gehinderd werd en kende Van Ruijven alsnog een plaats in de eindstrijd toe.

Van Ruijven via de jury naar finale 1.500 meter

Valpartij

Fontana viel doordat zij werd aangetikt door winnares Christie. De Italiaanse ging vervolgens tegen de boarding en speelde geen rol van betekenis meer. Bij de val bleek geen opzet in het spel, waardoor de Britse niet werd gediskwalificeerd.

Fontana ontving slechts twee punten, Christie mocht liefst 34 punten achter haar naam bijschrijven. Christie werd tijdens de vorige EK in Dresden tweede, Fontana ging aan de haal met het brons. De winst was toen voor Jorien ter Mors, die afwezig is in Dordrecht.

Van Kerkhof

De Nederlandse shorttracksters Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof sneuvelden vrijdag al in de series. Van Kerkhof, die net is teruggekeerd van een rugblessure, kwam ten val.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl