Paul van Ass heeft zijn interesse kenbaar gemaakt in India
NOS Sport

Van Ass werpt zichzelf op als bondscoach India

Paul van Ass heeft zichzelf kandidaat gesteld als bondscoach van India. De oud-trainer van Oranje bevestigt tegenover hockey.nl dat hij in is voor een gesprek met de Indiase bond om de opgestapte Australiër Terry Walsh op te volgen.

"Maar daarop heb ik officieel nog niets gehoord", aldus Van Ass, die niet te hard van stapel wil lopen. "De vraag is of ik word uitgenodigd voor een gesprek. Ik wacht op een bericht."

De media in India weten evenwel te melden dat Van Ass als een van de topkandidaten geldt. Ook Hans Streeder, nu coach van hoofdklasser Pinoké, zou in beeld zijn. Het land heeft met Roelant Oltmans al een Nederlandse technisch directeur in dienst.

Rio 2016

India is als Aziatisch kampioen als enige land al zeker van deelname aan de Olympische Spelen in 2016. Van Ass, die in 2012 met Nederland zilver won op de Spelen, is er ook in Brazilië graag bij.

"Als ik geen interesse had getoond, was dat een gemiste kans geweest. Nu zit ik nog in het wereldje. Bovendien zijn de Spelen van Rio dichtbij. Die periode is dus te overzien", aldus Van Ass tegen hockey.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl