NOS Sport

Nishikori is Johnson weer de baas

Australian Open 2015: Nishikori-Johnson

Kei Nishikori heeft voor het vierde jaar op rij de achtste finales van de Australian Open bereikt, door ook zijn derde onderlinge treffen met Steve Johnson te winnen.

De Japanse nummer vijf van de wereld was de Amerikaan (ATP-38) na een stroef begin met 6-7 (7), 6-1, 6-2, 6-3 de baas. In de aanloop naar de Australian Open had Nishikori op 7 januari in Brisbane in straight sets gewonnen van Johnson, die de afgelopen twee jaar in Melbourne al in de eerste ronde was gestrand.

Australian Open 2015: Ferrer-Simon

Ook Ferrer in vier sets door

In navolging van Nishikori schaarde ook de als negende geplaatste David Ferrer zich bij de laatste zestien. De Spanjaard bezorgde zichzelf tegen Gilles Simon weliswaar overwerk, toch hield hij de Fransman in vier sets in bedwang: 6-2, 7-5, 5-7, 7-6 (4).

Ferrer leek in de derde set op weg naar een eenvoudige zege in drie sets. Hij gaf in set 3 een comfortabele voorsprong van 5-3 uit handen. Een set later maakte hij het nog bonter en zag hij een voorsprong van 5-1 als sneeuw voor de zon verdwijnen. In de tiebreak was hij alsnog bij de les.

Nishikori en Ferrer nemen het tegen elkaar op voor een plek in de kwartfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl