Milos Raonic
NOS Sport

Raonic veel te sterk voor Becker

Milos Raonic heeft op de Australian Open voor de vierde keer op rij de vierde ronde van een grandslamtoernooi gehaald. De als achtste geplaatste Canadees had geen kind aan Benjamin Becker: 6-4, 6-3, 6-3.

De Duitser had totaal geen antwoord op de mokerslagen van Raonic, die liefst 22 aces liet noteren. De Canadees, die ook zijn vorige twee wedstrijden zonder setverlies wist te winnen, benutte vijf van zijn veertien breekkansen, sloeg ook nog 46 winners en maakte na 101 minuten een einde aan Beckers lijdensweg.

"Het gaat goed, maar het is vooral belangrijk dat het elke wedstrijd beter gaat", sprak Raonic na afloop. De Canadees haalde twee keer eerder de vierde ronde in Melbourne. In 2011 verloor hij van David Ferrer en in 2013 van Roger Federer.

Feliciano Lopez

Raonic stuit in de volgende ronde op Feliciano López, die met 7-6 (6), 6-4, 7-6 (3) van Jerzy Janowicz won. De als twaalfde geplaatste Spanjaard stond elf breekkansen toe, maar werkte er tien weg.

"Het was een zwaar gevecht, maar gelukkig werd mijn spel gaandeweg de partij steeds beter", aldus Lopez, die twee van de vier eerdere duels met Raonic wist te winnen. Zo was hij de Canadees vorig jaar in Toronto nog de baas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl