Agnieszka Radwanska
NOS Sport

Radwanska wint en stuit op Venus Williams

Agnieszka Radwanska heeft zich voor het vijfde jaar op rij geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. De als zesde geplaatste Poolse won in Melbourne met 6-0, 7-5 van de als dertigste geplaatste Varvara Lepchenko.

Radwanska had weliswaar vijf van de zeven eerdere duels met de Amerikaanse gewonnen, maar de laatste twee keer, in 2014 op hardcourt, ging de overwinning naar Lepchenko. De Poolse baseliner was dus gewaarschuwd en liet er dan ook in de eerste set geen gras over groeien.

De Amerikaanse was verre van fit, maar maakte er in de tweede set meer een wedstrijd van. Radwanska haalde echter alles terug, maakte amper fouten en liep rap uit naar 5-3. De Poolse kon de klus ondanks een matchpoint niet klaren en Lepchenko knokte zich terug. Op 6-5 sloeg Radwanska met een prachtig dropshot echter alsnog toe.

Venus Williams

Radwanska stuit in de vierde ronde op Venus Williams, die zich met 4-6, 7-6 (3), 6-1 langs Camila Giorgi worstelde.

De 34-jarige Amerikaanse stond voor de 51ste keer in de derde ronde van een grandslamtoernooi, maar had al sinds Wimbledon 2011 de achtste finales niet meer gehaald. Ook tegen Giorgi leek een vroegtijdige uitschakeling in de maak. De Italiaanse, eerder al te sterk voor Flavia Pennetta, speelde uitstekend en liep in de tweede set uit naar 5-3, maar daarna ging het mis.

Giorgi stapelde fout op fout, werkte nog wel twee setpoints weg, maar verloor de set toch via de tiebreak. In de derde set vocht Giorgi voor wat ze waard was, maar won ze nog maar één game.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl