NOS NieuwsAangepast

Treinverkeer ontregeld door sneeuw en ijzel

  • NOS
    Van en naar Utrecht Centraal rijden voorlopig geen treinen
  • NOS / Arjan Noorlander
    De eerste trein vanaf Amsterdam Centraal vertrekt weer
  • Michel C. Leunissen
    Door sneeuw en ijzel rijden er geen treinen

In een groot deel van de Randstad rijden geen treinen. Door sneeuw en ijzel is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Amsterdam, Alkmaar, Utrecht en Amersfoort.

De overlast is groter dan verwacht. Op de meeste plaatsen zit er een dikke laag ijs op de bovenleiding. De NS roept reizigers op hun reis uit te stellen en de ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

Sein- en wisselstoringen

In het noorden van het land heeft het treinverkeer last van sein- en wisselstoringen. Daardoor vallen treinen uit tussen Leeuwarden en Groningen en tussen Sneek en Stavoren. Ook de busdienst van Arriva is ontregeld. Vanaf 10.00 uur zouden de bussen weer gaan rijden.

De NS had de dienstregeling in het zuiden van het land al aangepast vanwege het verwachte winterweer. Er rijden minder treinen tussen Den Bosch en Sittard en tussen Venlo en Deurne. Tussen Eindhoven en Venlo rijden helemaal geen treinen.

Nog uren verstoord

Zodra de ijzel van de bovenleidingen is verdwenen, kan het treinverkeer weer opstarten. Het kan dan nog een aantal uren duren voordat de treinen weer volgens de dienstregeling rijden.

De NS waarschuwt ook dat het drukker kan zijn in de treinen. Reizigers moeten daarnaast rekening houden met een langere reistijd en vaker overstappen.

Ook rond Zwolle rijden geen treinen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl