Louis van Gaal en zijn straf verlaten ontevreden het veld

United en Cambridge op herhaling

Manchester United heeft in de vierde ronde van de FA Cup niet kunnen winnen van Cambridge United, een ploeg die op het vierde niveau in Engeland speelt. In het knusse Abbey-stadion van Cambridge kwam de ploeg van Louis van Gaal niet verder dan een pijnlijke 0-0. Dat betekent dat er een replay tussen beide ploegen nodig is op Old Trafford.

Manchester United blameerde zich eerder in het seizoen al in de League Cup door met 4-0 te verliezen van MK Dons, dat op het derde niveau uitkomt. Ook in Cambridge had United het moeilijk. In de eerste helft had de thuisploeg zelfs de grootste kans toen Josh Coulson van dichtbij over het doel kopte.

Na de rust kwam de ploeg van Van Gaal beter uit de verf, maar ondanks grote kansen van Radamel Falcao, Robin van Persie en Ángel Di María kwam United niet tot scoren. Van Persie viel halverwege de tweede helft in, Daley Blind stond in de basis en werd vlak voor tijd gewisseld.

"We zitten nog steeds in de FA Cup", concludeerde Van Gaal na de wedstrijd. "We treffen ze nu thuis en zullen ze dan moeten verslaan."