Wall Street, New York
NOS Nieuws

Beurshandelaar door het stof na megaverlies

Een Amerikaanse beurshandelaar heeft excuses aangeboden aan klanten van zijn bedrijf Canarsie Capital, nadat hij bijna 100 miljoen dollar aan inleg had verkwanseld. "Ik neem de verantwoordelijkheid voor dit vreselijke resultaat", schreef Owen Li in een brief aan alle beleggers.

Het New Yorkse hedgefonds Canarsie Capital beheerde tien maanden geleden 100 miljoen dollar. Daarvan is nog maar 200.000 dollar over. De overige 99,8 procent is verdampt.

Li schrijft in de brief dat hij te gretig was. "Ik hoop dat u begrijpt dat ik betere resultaten voor de investeerders wilde boeken. Maar ik heb overijverig gehandeld en daarmee enorme verliezen voor u veroorzaakt. Daarvoor zijn geen excuses."

Speculeren

Volgens Li gingen de zaken vooral in december slecht. Hij probeerde de verliezen goed te maken door te speculeren op hogere aandelenprijzen, maar de koersen gingen juist omlaag. Dat was de genadeklap.

De opmerkelijke brief van Li kwam naar buiten door de Amerikaanse nieuwszender CNBC. De zender meldt dat Li hiervoor werkte bij een beursbedrijf dat failliet ging. De baas van dat bedrijf, Raj Rajaratnam, zit een celstraf van elf jaar uit voor zelfverrijking en handel met voorkennis. Li zou echter nooit negatief zijn opgevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl