Royston Drenthe
NOS Voetbal

Drenthe verkast naar Turkije

Royston Drenthe begint aan een nieuw avontuur. De 27-jarige Nederlander heeft een contract getekend bij de Turkse club Erciyesspor.

Drenthe stond onder contract bij het Engelse Reading, maar werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan Sheffield Wednesday. Hij kwam tot vijftien wedstrijden, maar bij beide clubs zat een langer verblijf er niet in.

Reading aarzelde niet toen de Süper Lig-club zich meldde. "Royston is zonder twijfel een getalenteerde speler, maar soms leveren spelers niet wat je van ze verwacht", tekende de BBC op uit de mond van Reading-baas Steve Clarke.

Drenthe tekende voor 2,5 jaar bij Erciyesspor, de club die vijftiende staat in de hoogste Turkse divisie. Hij wordt daar ploeggenoot van voormalig NEC-spits Bjorn Vleminckx.

Sinds zijn stormachtige doorbraak bij Feyenoord versleet Drenthe al heel wat clubs. Hij ondertekende in 2007 een lucratief contract bij Real Madrid, maar viel daarna vooral op buiten het veld. Drenthe beleefde bij Hércules (Spanje), Everton (Engeland), Alania Vladikavkaz (Rusland) en Reading weinig sportieve hoogtepunten meer.

Het verblijf van Drenthe bij Sheffield Wednesday ging overigens niet geheel onopgemerkt voorbij. Op 26 december 2014 toverde hij in de wedstrijd tegen Blackpool nog onderstaande beweging uit zijn hoge hoed.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl