Samuel Sánchez (l) tijdens de Ronde van Spanje in 2014
NOS Wielrennen

Sánchez tekent alsnog bij BMC

Samuel Sánchez rijdt dit jaar toch weer voor BMC Racing. De 36-jarige Spanjaard vertrok aan het einde van vorig wielerseizoen bij de Amerikaanse wielerploeg, nadat beide partijen het financieel niet eens konden worden over contractverlenging. Sánchez vond echter geen nieuwe ploeg en heeft nu, terwijl het seizoen al is begonnen, alsnog bij BMC getekend.

De olympisch wegkampioen van 2008 zegt in de nadagen van zijn carrière blij te zijn met de terugkeer naar BMC: "Ik ken de renners en het team goed en ik houd niet van veranderingen." Helemaal fit is de Spanjaard nog niet. "Ik ben nog niet klaar om morgen te koersen, maar heb mijn fitheid thuis wel op peil gehouden. Mijn niveau is niet goed, maar ook niet slecht."

Sánchez kende als knecht een goed seizoen bij BMC en eindigde als zesde in de Ronde van Spanje. De Amerikaanse ploeg wil de veteraan dit seizoen vooral inzetten in de grote rondes en de WorldTour-koersen. Ook ziet ploegleider Allan Peiper een rol voor Sánchez weggelegd in de begeleiding van de jonge talenten in de ploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl