Keisuke Honda miste een strafschop

Titelverdediger Japan uitgeschakeld in Azië Cup

In de strijd om de Azië Cup is Japan, titelhouder en viervoudig winnaar, in de kwartfinales uitgeschakeld. De Verenigde Arabische Emiraten waren de Japanners, na een 1-1 gelijkspel, op strafschoppen (5-4) de baas.

VAE, dat in 1996 in de finale van Saudi-Arabië verloor, nam al na zeven minuten de leiding door Mabkhout. De Blauwe Samurai liepen zich lang stuk op de verdediging van de Arabieren. Shibasaki wist er tien minuten voor tijd een verlenging uit te slepen. Daarin werd niet meer gescoord.

Beide landen schoten vier van de vijf penalty's raak. Keisuke Honda miste in de serie van vijf de strafschop voor Japan. Shinji Kagawa miste vervolgens de eerste 'sudden death'-strafschop, waarna Ahmed de VAE in de halve finales schoot.