Mark Brasser, Marcella Mesker en Jan Roelfs
NOS Sport

'Voor Federer lukt het misschien nog op Wimbledon'

Roger Federer grossierde in het maken van onnodige fouten. Dat was volgens tenniscommentator Jan Roelfs de grote achilleshiel in het spel van de Zwitser tijdens de verloren partij tegen Andreas Seppi.

"Normaal haalt Federer altijd wel de vierde ronde of de kwartfinales op een grand slam, maar nu niet. De jaren gaan tellen, ik zie Federer geen grand slam meer winnen", denkt Roelfs. "Misschien nog Wimbledon, maar op andere toernooien niet meer."

"Tweede ronde verliep al moeizaam bij Federer"

"We zagen ook dat Federer in de tweede ronde al kwetsbaar was tegen Simone Bolelli. Dat was ook een moeizame partij en dit keer kon Federer het niet herstellen."

Volgens Roelfs spraken de cijfers boekdelen. "Federer sloeg 57 winners, maar daar stonden 55 onnodige fouten tegenover. Hij won overigens één punt meer dan Seppi, maar dat is het mooie aan tennis. Er was geen plan B om Seppi te ontregelen."

Roelfs had bewondering voor de manier waarop de Italiaan de zege binnenhaalde. "Seppi speelde op matchpoint een fantastisch punt waar Federer bewondering voor had, al liet hij dat natuurlijk niet merken. Maar het was een mooie overwinning voor de Italiaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl