Tom Meeusen mag hopen op deelname bij WK in Tabor
NOS Sport

Wellens en Meeusen maken toch nog kans op WK

De Belgische veldrijders Tom Meeusen en Bart Wellens mogen nog dromen van deelname aan de wereldtitelstrijd in het Tsjechische Tabor op 1 februari.

De twee kregen, net als collega Laurens Sweeck, van de Belgische wielerbond een startverbod opgelegd voor de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide (zondag) en de WK in Tabor, omdat ze werden genoemd in een dopingonderzoek. Meeusen en Wellens vochten dat besluit met succes aan bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). Het Arbitragehof vernietigde na een spoedzitting het besluit van de Belgische wielerbond.

Bondscoach Rudi de Bie nam het drietal ook niet op in de voorlopige WK-selectie. Het Arbitragehof oordeelde dat de veldrijders in Hoogerheide moeten kunnen starten en dat bij de bepaling wie er uiteindelijk fietst in Tabor alleen een besluit gebaseerd op sportieve criteria genomen mag worden. De inschrijving voor de WK moet voor vrijdagmiddag 12.00 uur gebeuren.

"Ik ben tevreden met de uitspraak, maar het wordt fysiek en mentaal enorm zwaar om mij klaar te stomen", reageerde Meeusen. "Dit is voor mij allemaal heel emotioneel. Dat is jammer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl