NOS Nieuws

Treinverkeer tijdens spits ontregeld bij Utrecht

Door een stroomstoring eerder vanmiddag rijden er tijdens de avondspits minder treinen van en naar Utrecht. De stroomstoring duurde ongeveer een half uur, maar heeft grote gevolgen.

Volgens ProRail was er rond het middaguur even helemaal geen treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht. Sindsdien is geprobeerd om het spoorboekje voor de avondspits weer op orde te hebben, maar dat is niet gelukt.

Daarom moeten reizigers rekening houden met vertragingen van een uur en grote drukte in de treinen die wel rijden. Mogelijk rijdt het treinverkeer pas rond 21.00 uur weer volgens de dienstregeling.

Machinisten op verkeerde plek

Volgens de NS heeft dat ook te maken met machinisten en conducteurs die door de ontregelde treinenloop niet op het geplande tijdstip op het juiste station zijn. Daardoor kunnen ze een trein die had moeten rijden niet bemannen.

Aangezien het station Utrecht Centraal een landelijk knooppunt is, heeft de storing gevolgen voor een groot deel van het land. Er rijden minder treinen tussen Utrecht en Den Bosch, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem en Rotterdam.

De stroomstoring ontstond aan het eind van de ochtend bij de treinverkeersleiding in Utrecht. De oorzaak van die storing is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl