NOS Sport

Helikopter bezorgt volleybalbondscoach

Helikopter bezorgt volleybalbondscoach

Als we onze nieuwe bondscoach presenteren, doen we het ook goed. Dat moeten ze bij de volleybalbond gedacht hebben toen ze besloten om de nieuwe Italiaanse bondscoach per helikopter te laten landen bij de perspresentatie in Apeldoorn. Giovanni Guidetti heeft daar een contract voor twee jaar getekend.

Guidetti is bij de volleybalvrouwen de opvolger van de naar de mannenploeg vertrokken bondscoach Gido Vermeulen.

Combinatie

De 42-jarige Guidetti was de afgelopen jaren coach van de Duitse vrouwen. Hij gaat het coachen van Oranje combineren met het trainerschap bij de Turkse club VakifBank, waar international Robin de Kruijf onder contract staat. Die duobaan ziet hij niet als belemmering, zei hij bij de presentatie. "Dat is tegenwoordig heel normaal en ik kom de speelsters bij de diverse clubs ook regelmatig tegen.'' De bond zal in overleg met Guidetti een assistent-coach aanstellen die in de winter de taken waarneemt.

Volleybalbondscoach arriveert per helikopter
  • NOS
    Giovanni Guidetti kijkt vanuit de helikopter over Nederland
  • NOS
    Giovanni Guidetti wordt per helikopter naar de plaats van bestemming gebracht

Guidetti zal na afloop van de Turkse competitie, met de Nederlandse vrouwen aan de slag gaan. In juni staat hij met zijn ploeg voor de eerste echte test, bij de Europese Spelen. Het volgende doel is het Europees kampioenschap in eigen land waar hij met Oranje een medaille wil veroveren. "Ik ken de geschiedenis van Oranje, maar die telt niet meer. Deze talentvolle speelsters hebben alles in zich om te winnen. Ik wil ze de juiste instrumenten aandragen om dit te leren. Ik geloof in de potentie van deze ploeg'', zei Guidetti,

Geen militair regime

Guidetti is de tweede Italiaanse coach die de vrouwen onder zijn hoede neemt. Van 2001 tot 2004 ging Angelo Frigoni hem voor. Als coach staat hij het liefst zoveel mogelijk met zijn team in de zaal. "Ik ben zeker geen voorstander van een militair regime en te veel regels. Het moet voor de speelsters ook leuk zijn. Ik wil ze vooral helpen om het beste uit zichzelf naar boven te halen'', aldus de Italiaan.

Hij ziet daarbij ook een belangrijke rol weggelegd voor een mental coach. ,,Ik ga samen met de bond proberen de juiste persoon hiervoor te vinden. Je hebt te maken met jonge vrouwen in een kritische leeftijd. Deze steun is daarbij heel belangrijk.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl