De Argentijnse president Kirchner
NOS Nieuws

Fernandez de Kirchner: dood aanklager geen zelfmoord

De Argentijnse president Cristina Fernandez de Kirchner denkt dat openbaar aanklager Alberto Nisman is vermoord. Tot nu toe gingen de Argentijnse autoriteiten uit van zelfmoord.

In een verklaring op haar website zegt de president dat ze ervan overtuigd is dat Nismans dood geen zelfmoord is. "Ik heb geen bewijs, maar ik heb ook geen twijfel", zegt Fernandez de Kirchner.

Volgens haar is de aanklager om het leven gebracht om zo haar regering in diskrediet te brengen.

Forensisch onderzoek

Aanklager Nisman had bewijzen verzameld dat Fernandez de Kirchner betrokken is bij een doofpotaffaire. Ze zou de daders van een aanslag op een Joods centrum in 1994 niet willen vervolgen. Bij de aanslag vielen 85 doden.

Iraniërs zouden achter de aanslag zitten, maar Fernandez de Kirchner zou hen niet willen vervolgen omdat ze een handelsovereenkomst met Iran wil sluiten. Ze heeft de beschuldigingen altijd ontkend.

Nisman werd maandag dood in zijn woning in Buenos Aires gevonden, op de dag dat hij de bewijzen tegen Fernandez de Kirchner naar buiten zou brengen. Na zijn dood gingen duizenden Argentijnen de straat op om te protesteren.

Uit forensisch onderzoek bleek dat het pistool dat naast Nisman was gevonden niet van hem was. Ook zijn er geen kruitsporen op de handen van de aanklager gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl