Mark Brasser, Marcella Mesker en Jan Roelfs
NOS Sport

'Aanwezigheid Seedorf speciaal voor Djokovic'

Novak Djokovic heeft op de Australian Open de twijfel rond zijn vorm en gezondheid weggenomen. Onder toeziend oog van Clarence Seedorf liet de Serviër niets heel van Andrej Koeznetsov. "Djokovic had anderhalf uur nodig, hij verloor maar vijf games", zag tenniscommentator Marcella Mesker.

De aanwezigheid van Seedorf maakte de partij speciaal voor Djokovic, een doorgewinterde fan van AC Milan. "Er zat dus een Nederlands tintje aan de wedstrijd. Seedorf is ook goed bevriend met Boris Becker, de coach van Djokovic", aldus Mesker.

De viervoudig winnaar in Melbourne wacht in de halve finales mogelijk een weerzien met titelhouder Stan Wawrinka. De twee stonden in 2013 en 2014 - twee gedenkwaardige vijfsetters - ook tegenover elkaar op de Australian Open.

Becker en Seedorf tijdens de partij van Djokovic

Servicekanon test Wawrinka

Wawrinka won donderdag van servicekanon Marius Copil, die onder meer een opslag van 242 kilometer per uur noteerde, maar had daarvoor onder meer twee tiebreaks nodig. "Wawrinka had het niet makkelijk en werd behoorlijk getest."

Mesker vindt dat de status van de Zwitser in 2014 is gegroeid. "Hij doet nu echt mee om de grote prijzen. Wawrinka heeft ook geen zwakke punten meer in zijn spel, hij gaat zeker ver komen in Melbourne."

"Serena heeft altijd zenuwachtig moment"

Serena Williams moest tegen Vera Zvonareva, de oud-nummer twee van de wereld, een 5-3 achterstand wegpoetsen om alsnog de klus simpel te klaren.

"Serena heeft op op een grand slam altijd een paar zenuwachtige momenten, die kenmerken haar tenniscarrière", weet Mesker. "Ook tegen Zvonareva moest Serena op een gegeven moment een tandje erbij gooien, maar als ze moet, dan doet ze dat ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl