Nicole, 22, uit Bournemouth staat vanmorgen op pagina 3 van The Sun
NOS Nieuws

Topless modellen wel/niet in de krant?

Is het nou een geweldige stunt die de fanatieke feministen op hun plaats zet? Of is het een vijandige actie die expres vrouwen belachelijk maakt en kleineert?

Bekende en minder bekende Britten reageren op Twitter op het nieuws dat de tabloid The Sun toch blote borsten blijft voeren op pagina 3. De hele ochtend is #page3 trending topic in Groot-Brittannië.

De bekende feministe Caitlin Moran snapt er niets van. "Het was blijkbaar een grap. Als ik eerlijk ben, ziet het er krankzinnig uit. Wat vreemd dat een krant dit doet."

Bovendien had Moran net een column over pagina drie geschreven, dus voelt ze zich dubbel genaaid.

Beauty-columniste Sali Hughes (The Guardian) noemt de actie van The Sun vijandig en verwerpelijk. Ze zegt dat de krant opzettelijk vrouwen ridiculiseert en kleineert. Ze is een liefhebber van de tabloids en is bedroefd door de laagheid van The Sun.

Ondernemer en mediapersoonlijkheid Luisa Zissman is juist tevreden met de terugkeer van topless vrouwen. De oud-deelneemster aan Big Brother en The Apprentice zegt tegen "extreme feministen" dat meiden dit blijkbaar willen doen als werk.

Model Emma Glover is het met haar eens. "Ga iemand anders lastigvallen", zegt ze tegen "de feministen die het vooruitgang noemen als modellen moeten stoppen".

Ook tv-presentator en journalist Piers Morgan is te spreken over de actie van zijn voormalige werkgever. Hij denkt dat de collega's van The Guardian vanavond schuimbekken boven hun bordje linzensoep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl