Prins Andrew en de vrouw die hem beschuldigt
NOS Nieuws

Prins Andrew weigert te getuigen in seksschandaal

Prins Andrew is niet van plan te getuigen over een seksschandaal waarin hij wordt genoemd. Hij geeft geen commentaar op een oproep van de vrouw die hem beschuldigt.

De advocaten van de vrouw stuurden de zoon van de Britse koningin een brief met een officiële oproep om te getuigen. Ze vroegen hem of hij over de zaak wilde praten "op een door u gekozen plaats en tijdstip".

Tegen de BBC zeggen de advocaten dat ze de brief teruggestuurd hebben gekregen.

Orgie

Andrew raakte begin dit jaar betrokken bij het seksschandaal rond de Amerikaanse investeerder Jeffrey Epstein. De vrouw zei dat Epstein haar had gedwongen seks te hebben met de prins. Epstein moest in 2008 de cel in wegens seks met een minderjarige.

In een vrijgegeven rechtbankverklaring zegt de vrouw dat ze wist dat Andrew lid was van het Britse Koninklijk Huis. Ze zou drie keer seks met hem hebben gehad, waarvan eenmaal tijdens een orgie.

Andrew ontkent

Buckingham Palace nam begin deze maand de ongebruikelijke stap om de aantijgingen expliciet te ontkennen. De vrouw zei tegen de rechtbank dat die ontkenning haar verdriet doet.

Prins Andrew is vandaag aanwezig op het World Economic Forum, de economische top in Davos. De Britse media hopen dat hij daar zal ingaan op de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl