Schutter Amédy Coulibaly in een afscheidsvideo. Hij is van Malinese afkomst
NOS Nieuws

'Mali weigert lichaam terrorist Coulibaly'

Mali weigert om het lichaam van de doodgeschoten terrorist Amedy Coulibaly in het land toe te laten. Volgens de Franse krant Le Parisien had zijn familie aan Frankrijk gevraagd om het stoffelijk overschot naar het Afrikaanse land te sturen, Coulibaly is van Malinese afkomst.

Een vliegtuig met het lichaam van de man stond gisteravond klaar om te vertrekken naar de Malinese hoofdstad Bamako. Op het laatste moment hebben de Malinese autoriteiten de overdracht afgeblazen, meldt Le Parisien.

Waarom Mali het lichaam niet wil toelaten is onbekend. Het lijk is teruggebracht naar een mortuarium in Parijs.

Anoniem

Wat er nu met het lichaam gaat gebeuren is onduidelijk. De burgemeester van Grigny heeft nog geen verzoek ontvangen van de familie van Coulibaly om de terrorist daar te begraven. Coulibaly woonde in Grigny.

Coulibaly schoot een agente en vier mensen in een koosjere supermarkt in Parijs dood. Hij stond in contact met de twee aanslagplegers op Charlie Hebdo, de broers Kouachi. Die zijn anoniem begraven in Parijs en Gennevilliers om te voorkomen dat hun graf een bedevaartsoord wordt voor extremisten.

Mohammed Merah

De laatste rustplaats van een andere islamitische extremist, Mohammed Merah, mondde uit in een nationale discussie. De vader van de man die zeven mensen doodschoot wilde dat Merah in Algerije werd begraven maar dat land wilde het lichaam vanwege veiligheidsredenen niet hebben.

Uiteindelijk werd Merah in Toulouse begraven, de plek waar hij zijn slachtoffers doodschoot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl