Ricky van Wolfswinkel scoort voor Saint Etienne in het bekerduel met Tours

Van Wolfswinkel scoort twee keer in Franse beker

Mede dankzij twee doelpunten van Ricky van Wolfswinkel heeft Saint-Étienne zich geplaatst voor de achtste finales van de Coupe de France. Ook Maarten Stekelenburg (AS Monaco) en Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) bereikten met hun clubs de laatste zestien van het bekertoernooi.

Van Wolfswinkel speelde een hoofdrol in de overwinning van Saint-Étienne in het bekerduel met Tours. Bij een 1-1 stand scoorde Van Wolfswinkel twee keer in twee minuten (de 72ste en 73ste) en daarmee leek de wedstrijd beslist. Nog geen tien minuten later was Tours, dat uitkomt in tweede divisie, echter alweer langszij gekomen.

De twee ploegen begonnen daarop met een 3-3 stand aan de verlenging, waarin Tours alsnog capituleerde. Na de tweede gele kaart voor Cristian Kouakou, liep Saint-Étienne tegen de overgebleven tien man uit naar 3-5 en stelde een plek in de volgende ronde veilig.

Stekelenburg

Monaco won in eigen huis met 2-0 van Évian Thonon Gaillard. Stekelenburg krijgt in de twee Franse bekertoernooien de voorkeur boven Danijel Subasic, de eerste keus onder de lat in de competitie en de Champions League. Vorige week haalde Stekelenburg al de halve finales van de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk.

Paris Saint-Germain, de club van Van der Wiel, boekte een ticket voor de achtste finales door met 2-1 van Bordeaux te winnen. Van der Wiel viel vijf minuten voor tijd in.