Anderlecht-trainer Besnik Hasi jaagt op zijn eerste bekerfinale
NOS Voetbal

Anderlecht op koers voor bekerwinst

Anderlecht heeft zich niet bovenmatig hoeven in te spannen om de halve finales van het Belgische bekertoernooi te bereiken. De regerend kampioen van België liet Zulte Waregem net als in de heenwedstrijd (3-0) volledig kansloos: 4-2.

Al voor rust maakte paars-wit, dat al sinds 2008 wacht op succes in de beker, het verschil. Binnen het tijdsbestek van twintig minuten trof de thuisploeg drie keer doel. Sacha Kljestan nam twee doelpunten voor zijn rekening.

Na een uur moest Zulte Waregem met tien man verder na een rode kaart voor Formose Mendy. Op dat moment was de score al 4-0 en daardoor leek een grotere uitslag in de maak. Aleksandar Trajkovski (penalty) en Jonathan Benteke maakten de score echter in de slotfase nog draaglijk voor Zulte.

Jeugdig elftal

Na verlies van de heenwedstrijd had Zulte Waregem-trainer Francky Dury blijkbaar geen vertrouwen meer in een stunt van zijn ploeg en daarom besloot hij een zeer jeugdig elftal het veld in te sturen om ervaring op te doen.

Onder anderen Kylian Hazard en Jonathan Benteke, de broertjes van de gelouterde 'Rode Duivels' Eden en Christian, mochten het proberen.

Cercle Brugge en Gent door

Ook Cercle Brugge en AA Gent boekten een zege in eigen huis. Respectievelijk Sporting Charleroi (2-0) en Lokeren (1-0) werden verslagen. Voor Cercle Brugge en AA Gent was dat voldoende om zich bij de laatste vier te scharen.

Club Brugge had zich dinsdag al geplaatst voor de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl