Scan de QR-code met je telefoon om op de computer te WhatsAppen
NOS Nieuws

WhatsApp komt met versie voor computer

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

Gebruikers van WhatsApp kunnen voortaan appen vanaf hun computer of laptop via een speciale versie van WhatsApp voor webbrowsers. iPhone-gebruikers hebben pech, want daarmee werkt de webversie niet samen.

Wie WhatsApp wil gebruiken op zijn computer, opent web.whatsapp.com in een browser. In beeld verschijnt een QR-code, een soort geavanceerde streepjescode.

Door de code te scannen met de camera van de smartphone, worden de website en de smartphone gekoppeld en is het mogelijk om op de computer berichtjes te verzenden en te ontvangen. De berichtjes op de telefoon zijn ook te zien op de computer.

Geen iPhones

De gebruiker kan de code alleen scannen met de nieuwste versie van WhatsApp voor Android, Windows Phone en BlackBerry.

WhatsApp-topman Jan Koum zegt op Facebook dat mensen met een iPhone buiten de boot vallen door "beperkingen van Apple's platform". Over welke beperkingen hij het heeft, wordt niet duidelijk. Koum schrijft dat de webversie van WhatsApp alleen werkt in Google Chrome.

Telegram

WhatsApp is één van de laatste populaire chat-apps met ondersteuning voor computers en laptops. Apps als Facebook Messenger en Google Hangout kunnen al veel langer berichten verzenden en ontvangen vanaf een computer. Een nadeel van die apps is dat ze hun eigen vriendenlijsten hebben en niet gekoppeld zijn aan het adresboek van iemands telefoon, zoals bij WhatsApp wel het geval is.

De app Telegram, waar veel gebruikers al dan niet tijdelijk hun toevlucht toe zochten toen WhatsApp werd gekocht door Facebook, werkt ook op computers en laptops en heeft ook een koppeling met iemands adresboek op de telefoon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl