Lisa Zimmermann
NOS Sport

Slopestyle-goud Bösch en Zimmermann

Freestyleskiër Fabian Bösch heeft bij de WK in Kreischberg goud gepakt op het onderdeel slopestyle. De Zwitser werd op het podium in Oostenrijk geflankeerd door Russell Henshaw en Noah Wallace.

Op de erelijst van de 17-jarige Bösch, die vorig jaar bij de Spelen nog op een bescheiden 23ste plaats eindigde, waren twee derde plaatsen bij wereldbekerwedstrijden de aansprekendste resultaten.

Na de eerste run, waarin Bösch onderuit ging, leidde Henshaw. In de tweede werd de score van de Australiër echter door de Zwitser overtroffen. De 22-jarige Henshaw had in 2011 al WK-brons gewonnen en in de WB-cyclus twee keer brons en een keer zilver. De Amerikaan Wallace had tot nu toe een keer WB-zilver veroverd.

Zimmermann skiet naar goud

Bij de vrouwen ging het goud naar Lisa Zimmermann. De 18-jarige Duitse, die als favoriete aan de slopestyle begon, sloeg bij haar tweede run toe. Katie Summerhayes (19) uit Groot-Brittannië werd tweede, de Slowaakse Zuzana Stromkova (24) pakte brons.

Zimmermann (in 2013 wereldkampioene bij de junioren) was bij de vorige WK nog zeventiende en bij de Olympische Spelen veertiende, maar vorig seizoen brak ze door. Ze veroverde de wereldbeker na in de cyclus twee zeges te hebben geboekt.

Summerhayes, die Zimmermann vorig jaar als juniorenwereldkampioene opvolgde, had op haar erelijst al twee zilveren WB-medailles. Die waren voor Stromkova nog niet weggelegd. Ze was er met twee vierde plaatsen wel dichtbij geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl