KPN-hoofdkantoor in Den Haag
NOS Nieuws

KPN verruimt internetbundels; telecommarkt op scherp

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

KPN gaat nieuwe en bestaande mobiele klanten voorzien van ruimere internetbundels. Klanten die nu maandelijks 2 gigabyte aan internet in hun abonnement hebben zitten, zien dat straks toenemen naar 5 gigabyte. Klanten die al 5 gigabyte hadden, hebben straks 10 gigabyte per maand te besteden.

Volgens KPN is de verandering nodig omdat consumenten steeds meer online video kijken en meer muziek streamen.

De nieuwe abonnementen gaan in per 2 februari.

Prijzenoorlog?

Niemand in telecomland lijkt het woord prijzenoorlog in de mond te willen nemen, maar de messen zijn wel geslepen.

Vorige week maakte T-Mobile zijn abonnementen al aantrekkelijker door extra belkosten vanuit andere EU-landen af te schaffen. T-Mobile verlaagde ook de abonnementskosten, waarmee die meer in lijn kwamen met de concurrentie.

Tele2 maakt wellicht in maart aangepaste tarieven bekend, wanneer nieuwe klanten toegang krijgen tot het 4G-netwerk, al is dat officieel niet bevestigd. Vodafone's tarieven zijn al ongeveer een jaar niet gewijzigd.

Europees gezien duur

Wie in Nederland onbeperkt mobiel wil bellen en sms'en en tenminste 5 gigabyte per maand wil kunnen internetten, is bij de drie grote telecomaanbieders van Nederland minstens 32,50 euro per maand kwijt voor een simonly-abonnement van twee jaar.

In vergelijking met andere Europese landen zijn de abonnementen in Nederland niet heel goedkoop. De Britten kunnen bijvoorbeeld voor 33 euro per maand een all-you-can-eat-abonnement (onbeperkt bellen, sms'en en internetten) krijgen met een contractduur van maar één jaar.

Een Zweedse provider biedt voor zo'n 26 euro onbeperkt bellen en sms'en, een datalimiet van 30 gigabyte en maandelijks de mogelijkheid om op te zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl